۱۳۸۸ آذر ۲۴, سه‌شنبه

دمكراسي يا ديكتاتوري؟

پارادوكس شعار با عمل رژيم تركيه در قبال حقوق و مطالبات ملت كرد مصداق ضرب المثل معروف فارسي "قسم حضرت عباس يا دم خروس " است.رژيمي كه سالهاست در سالن انتظار جامعه اروپا با وجود ادعاي اصلاحات در ساختارهاي سياسي-اقتصادي هنوز مجوز ورود را كسب نكرده است،اكنون با انحلال حزب جامعه دمكراتيك(DTP) در يك دادگاه فرمايشي و كاملا سياسي،ماهيت واقعي خودرا بار ديگر آشكار ساخت.ادعاي دمكراسي واخيرا طرح پروسه آشتي توسط اردوغان با حكم سياسي دادگاه نژاد پرست تركيه در تضاد است.
نا گفته پيداست مسئله ي ملت كرد در راس مسائل خاورميانه وبلكه يكي از مهمترين معضلات امروز و فردا ي جامعه جهاني است.پاك كردن صورت مسئله منجر به حل مسئله نخواهد شد.گرچه در طول تاريخ استبداد زده خاور ميانه همواره ملت كرد به بهانه تجزيه طلبي ودر حقيقت به اتهام آزادي خواهي و حق طلبي مورد سركوب و ژنوسايد و... قدرت هاي حاكم قرار گرفته است، چنانچه در گذشته مبارزات مسلحانه كه غالبا آخرين راه كار مطالبات سياسي-مدني بود بهانه سركوب واستثمار قرار مي گرفت؛اكنون فعاليت هاي سياسي-مدني آن هم در قالب احزاب قانوني و NGOها وبلكه مبارزات پارلماني در نقش نمايندگان ملت به چه جرم ناكرده اي مورد فشار و سركوب قرار مي گيرد؟
اگر در گذشته در فقدان رسانه هاي آزاد نداي مظلوميت بيش از 40 ميليون كرد تحت ستم به گوش جهانيان نرسيده است،اكنون در پرتو تكنولوژي اطلاعات و در دنياي بدون مرز رسانه ها هيچ رخدادي از نظر مجامع جهاني وتشكل ها ونگاه تيز بين انسان هاي آزاد انديش مخفي نمي ماند.
حزب عدالت و توسعه و حاكمان اسلام گراي تركيه گرجه با پان تركيست ها و كماليست ها ي نژاد پرست از دير باز اختلافات جدي دارند اما سياستها واستراتژيهاي آنان در اتخاذ مواضع خصمانه وتضييع مداوم حقوق انساني ملت كرد، همانگونه انحلال DTP در دادگاه سياسي وفرمايشي اثبات نمود، گوياي اين واقعيت است كه دشمنان اين ملت با همه ي اختلافات وتفاوت ها در قبال سركوب كردها متحد و هماهنگ هستند.
فشار افكار عمومي و پيش شرطهاي جامعه اروپا براي پذيرش رژيم تركيه از يك سو و ازآن مهمتر مبارزات سياسي-مدني كردهاي اين كشور از طريق احزاب وبخصوص توده هاي مردم براي احقاق حقوق خود موجب شد تا براي نخستين بار حاكمان اسلام گرا به تبعيض و نابرابري و بخشي از مطالبات معوق اعتراف نمايند در اين فرايند طرح آشتي ملي را مطرح كردند. كردها كه به شهادت تاريخ وواقعيت هاي موجود اثبات كرده اند همواره خواهان ديالوگ وآشتي و هم زيستي مسالمت آميز هستند باآغوش باز از اين مواضع و شعارهاي البته بدون عمل استقبال نمودند.بازگشت "پيامبران آشتي" با پيام صلح و دوستي و استقبال كم نظير مردم از آنان عكس العمل مثبتي به اين مواضع بود. البته كردهاي شرق و جنوب نيز هم درد و هم نوابا بيم واميد اين تحولات را زير نظر داشته و دارند.
بر همگان روشن است رژيم تركيه به بهانه امنيت ملي نه تنها مواضع PKK را بطور مداوم مورد هدف قرار مي دهد بلكه به كرات با لشكر كشي و عبور از مرزهاي رسمي جان و مال مردم بي دفاع كردستان عراق را آماج حملات زميني و هوايي خود ساخته است.با اين حال كسي گمان نمي كرد.تاب و توان وتحمل فعاليت هاي سياسي-مدني ملتي كه به اعتراف خودش داراي مطالبات و حقوق تاريخي پايمال شده است، نداشته باشد. از آن مهم ترانحلال حزب جامعه دمكراتيك با عملكرد قانوني و استراتژي و اهداف سياسي-مدني و با پشتوانه محكم مردمي و محكوميت 200 تن از اعضاي برجسته ي آن كه برخي ازآنان بعنوان نمايندگان مردم در پارلمان حضور دارند، حزبي كه پيروزي قاطع در انتخابات پارلماني وشهرداري ها را در كارنامه دارد ،از رفتارهاي غير دمكراتيك وبلكه نمونه هاي بارز نقض حقوق سياسي-مدني مردم است. اين رويكرد با اهداف و مقاصد اين رژيم براي پيوستن به جامعه اروپا كاملا مغاير است.بدون ترديد دولت ها وبخصوص ملت هاي آزاد انديش اروپا همانگونه در گذشته نيز به درستي يكي از شروط ورود تركيه به جامعه اروپا را تامين حقوق كردها تعيين كرده اند، در چنين شرايطي با پيوستن تركيه به آن اتحاديه مخالفت خواهند كرد.
بي گمان دولت هاي دمكرات وملت هاي آزادي خواه وبويژه ملت كرد كه به گواه تاريخ و شواهد وواقعيت هاي موجود از جان ومال خود دريغ نكرده است سكوت نخواهند كرد.لذا نقش فعال و آگاهانه ميليونها كرد آنگونه شبانه روزاز طريق رسانه ها واز كانال هاي تلويزيوني مي بينيم ضامن تحقق مطالبات و خواسته هاست.از سوي ديگر محاسبه هزينه-فايده ي اين اقدام حاكي از ضرر وزيان بخصوص در عرصه هاي سياسي براي رژيم تركيه است.بدون شك براي تامين منافع ملي خود، راهي جز تجديد نظر در حكم صادره وتغيير رفتار و رعايت اصول دمكراسي را ندارد، وهمانگونه قبلا اعتراف نموده است تامين حقوق و مطالبات مشروع و قانوني ملت كرد يگانه راه ايجاد امنيت و تحكيم وحدت وثبات سياسي نه تنها در تركيه و در ساير كشورهاي كردنشين بلكه در خاور ميانه است
.
بنابراين، روند و حركت بدون بازگشت عقربه زمان،بيداري ملت ها وعلم و آگاهي وباور وعزم ملت كرد نسبت به حقوق و مطالبات تاريخي خود،رشد روزافزون علم وتكنولوژي در دنياي بدون مرزاطلاعات ودر فرايند جهاني شدن، اين واقعيت و حقيقت رابيش از پيش آشكار ومحرز مي نمايد كه راهي جز تامين و احقاق حقوق ومطالبات سياسي،فرهنگي،اجتماعي و اقتصادي ملت كرد در همه ي بخشهاي كردستان و مما لك كردنشين وجود ندارد وحاكمان منطقه بطور خاص وجامعه جهاني بطورعام درقبال اين معضلات ملي و بين المللي موظف و مسئولند.

۱۳۸۸ آذر ۱۴, شنبه

شكرانه اتحاد در روز مجلس!!!

دهم آذر روز مجلس بود،به همين مناسبت مراسمي تحت عنوان"جشن شكرانه اتحاد" در مجلس برگذار شد.گله مندي علي لاريجاني از عدم حضور هاشمي رفسنجاني و احمدي نژاد همچنين صندليهاي خالي مجلس گوياي عدم وحدت و هماهنگي حتي در دايره بسته اصولگرايان تند روبود.گرچه حضور تمامي اصولگرايان اعم از سنتي و تندرو وبه تعبير خودشان "خودي ها " نمي توانست به معناي اتحاد و همبستگي ملي باشد، عكس هاي يادگاري وبوسه ها ي سرمست از قدرت با حقايق و واقعيت ها در تضاد است.
در شرايطي كه ملت و دولت در دومسير متفاوت گام برميدارند،وقتيكه روشنفكران و فعالان سياسي در بند ومطبوعات منتقد توقيف شده اند،زمانيكه ديوار بي اعتمادي بلند ترودايره قدرت بسته تر از گذشته است،هنگاميكه بخش مهمي از قانون اساسي اول انقلاب اجرا نمي شودواقليت هاي نژادي و مذهبي سهمي در اداره كشور ندارندو زندان و اعدام راهكار اعمال حاكميت است،وهنگامي كه مردم در چارچوب قوانين موجود نيزاز آزادي بيان و حق اعتراض محرومند،آنگاه كه منافع ملي فداي تداوم قدرت ميشودو... جشن شكرانه اتحاد آن هم با دعوت و ميزباني نمايندگان مردم در خانه ملت چه مفهومي دارد؟صرف نظر از كم و كيف انتخابات و مشروعيت و مقبوليت و ميزان رعايت اصول دمكراتيك در زير چتر نظارت استصوابي، در مقايسه با ديگر قوا انتظار مردم از مجلس بيشتر است. درست است انزواي سياسي و تحريم هاي اقتصادي دست آورد سياست خارجي و بحران سياسي وتورم وركوداقتصادي و فضاي نظامي-امنيتي و... بهره ي مديريت داخلي دولت آقاي احمدي نژاد است؛اما پرسشي كه همواره مطرح است نقش مجلس در اين فرايند چيست؟با وجود پاره اي از حساسيتهاي تعداد محدودي از نمايندگان در مجموع مجلس وكيل دوله بوده است نه وكيل ملت.
دركجاي دنيا و در كدام دوران از تاريخ سياسي-مدني ملت ها وكيل براي موكلش درخواست مجازات نموده است؟در حاليكه قبل از برپايي جشن شكرانه اتحاد 177 نفر ازنمايندگان مجلس هشتم خواستار برخورد قاطع به گفته آنان با آشوبگران وبه تعبير درست تر با موكلين خود شده اند.گرچه وكيل و موكل همديگر را به رسميت نشناسند(كيهان 20 آبان 1388)
با اين بيان خلاصه كه صرفا به گوشه اي از زواياي موضوع آن هم به شكل كلي وبدون پرداختن به متن مسائل اشاره دارد مي توان نتيجه گرفت اتحاد و همبستگي واقعي زماني است كه در يك كلام حقوق مادي ومعنوي ملت از هر نژاد و دين وآيين وطبقه و صنفي تامين گردد يا درصورت عدم توان تامين به آن احترام گذاشت ويا حد اقل مورد تجاوز و اهانت قرار نداد.

۱۳۸۸ آبان ۵, سه‌شنبه

فقيرترين غرفه نمايشگاه مطبوعات

سرانجام بابي ميلي و در نااميدي به پيشنهاد و به اتفاق يكي از همكارانم در روز يكشنبه سوم آبان به بازديد شانزدهمين نمايشگاه مطبوعات رفتيم از درب شرقي به طبقه فوقاني همان جايي كه آقاي كروبي مورد هجوم قرار گرفته بود مراجعه نموديم.از ميان غرفه هاي خلوت واز طريق پله ها و راهروهاي آرام و خاموش وارد بخشهاي مطبوعات داخلي شديم.آنچه ملموس و عيان بود صرف نظر از ركود واستقبال كم،كمبود و ضعف آشكار مطبوعات آزاد و سراسري از نظر كميت و كيفيت در مقايسه با نشريات دولتي وتجاري بود در حقيقت ماموريت و رسالت مطبوعات بعنوان ركن چهارم دمكراسي كاملا تحت شعاع نشريات دولتي و تجاري قرار گرقته بود.لذابه هر سو ميرفتيم بولتن ها و پوسترها و بروشورهاي شركتهاي تجاري-توليدي و خدماتي ويا سازمانهاي دولتي بود از خود روسازي انحصاري ايران خودرو تا نفت و گاز و آب وبرق و...
خوشبختانه در غرفه دانشگاه شهيد بهشتي كه بعنوان فارغ التحصيل آن با تعلق خاطر وتجديد خاطرات مدتي را به گپ زدن با مسئولان غرفه طي كرديم موفق شديم بروشورهايي در زمينه بهداشت دهان و دندان وبويژه درخصوص مسواك زدن دريافت كنيم بخصوص با عنايت به اينكه مراقبت از دندان ها در اين روزها نه تنها يك اصل بهداشتي است بلكه مهمتر از آن يك ضرورت اقتصادي است.بعلاوه در اين دوران جواني(احساس جواني مي كنم) تعدادي از دندان هايم را از دست داده ام به همين دليل اهم دست آورد من از اين بازديد دريافت توصيه هاي بهداشت دهان ودندان بود.
بگذريم پس از مدتي تلاش وجستجو براي مطبوعات سياسي-فرهنگي بلاخره غرفه هاي پر رونق و كم مشتري ايران و فارس را ديديم كه براستي نشان ميداد از سوب سيدهاي ناشي از درآمدهاي باد آورده نفتي به نحو احسن استفاده كرده بودند وتابلويي از عدالت و توزيع برابر امكانات بودند اين تابلو وقتي بيشتر نظر بيننده را جلب مي كرد كه مقايسه اندكي با محدود نشريات غير دولتي اطراف آنها صورت مي گرفت.
در ضلع شرقي سالن بانشريات استاني مواجه شديم بي صبرانه از لابلاي غرفه هاي فقير استانها بسوي غرفه استان كردستان شتافتيم افسوس نه تنها هيچ بازديد كننده اي نداشت بلكه نه مدير ونه مسئولي براي پاسخگويي نيافتيم؛واز آن مهمتر داراي ركورد كمترين عناوين و تيراژنشريات احتمالا در كل نمايشگاه بود.تنها نشريه ايكه بطور منظم در موضوعات سياسي،فرهنگي و اجتماعي در استان كردستان با تيراژ نسبتا بالا منتشر ميشود، و زينت بخش ويترين غرفه بود هفته نامه دولتي سيروان است.البته در بروشوري آمار 21 نشريه در استان كردستان غالبا در زمينه هاي فرهنگي و مذهبي اعلام شده بود اما هم تعداد نشريات موجود در غرفه وهم نيم نگاهي به كيوسك هاي روزنامه فروشي سطح استان كردستان عناوين وكميت و كيفيت مطبوعات استان را بخوبي نشان مي دهند. ضمنا در اين بروشور نامي از روژهه لات وآسو وكرفتو و...كه طي سالهاي اخير توقيف ولغو امتياز شده اند وزماني نه چندان دورمورد استقبال اهل فرهنگ وادب بودند به ميان نيامده بود. در هر صورت با اين شرايط و وضعيت بي انصافي نيست و بجاست اگر غرفه استان كردستان را بعنوان فقيرترين غرفه شانزدهمين نمايشگاه مطبوعات ثبت نماييم.

۱۳۸۸ مهر ۱, چهارشنبه

دكتر مسعود زود رفتي؟


نامرن ئه وانه وا له دلي ميلله تا ئه ژين

بنام خداوند جان آفرين
درست 4روز پيش بود در آخرين ديدارم گفتي دوره تخصصي مغز و اعصاب راطي كرده ايد وبزودي به اتفاق خانواده براي درمان بيماران مريواني كه به شدت به تخصصتان نيازمندند برميگردي؛ آري درهمين بازگشت ودر مسير راههاي پر خطر كردستان قبل از رسيدن به مقصد ومقصود بسوي خدا رفتي.
من ازصداي زنگ موبايلم هميشه درهراسم غالبا حامل اخبار حوادث و سوانحي است كه نه تنها پاياني ندارد كه در حال فزوني است. جان باختن كولبرها؛ ترورها؛ تصادفات روز افزون جاده ها كابوس وحشتناكي است كه يك دم آرام وآزادم نمي گذارد .
اما زنگ و پيام سه شنبه شب جان كاه و سوز مضاعفي داشت .آخر خبر مرگ يك معلم اخلاق و يك متخصص جوان را به همراه داشت متخصصي كه بسياري از بيماران مغزي در صفر مرزي كردستان ودر پس جاده هاي مرگ؛ در فقدان آن جان خودرا از دست ميدهند.
آري؛ دكتر مسعود جان؛ بسياري از بيماران محروم و مظلوم مريواني و كردستاني چشم براه تو بودند تا بيايي و با حسن خلق و زبان شيرين و مهارت و دانش پزشكي مرهمي برآْلام وشفاي جسم وروان آنان باشي.
آنانيكه هرگز امكان و توان معالجه بيماريهاي مزمن و كشنده خود را ندارند.به خدا صرف نظر از دانش و تخصص پزشكي متانت و كلام و ادب و رفتارت مايه آرامش روح وروان بود.
درست است تو از ميان خانواده اي اصيل و مستعد كردستاني ودر قلب محروميت ها و مظلوميت ها پا به غرصه وجود نهادي و درمعرض طوفانها و گردبادها رشد و نمو نمودي؛ و موفق شدي مدت ها بعنوان پزشك عمومي به همشهريان مريواني خدمت كني وبي گمان اين خدمات شما و ديگر پزشكاني كه در گذشته و حال با تحمل انواع كم و كاستي ها و محروميت ها رفاه و آسايش خود را وقف مردم نموده اند كارنامه اي جاودان و درخشان است؛اما تو در دنياي تكنولوژي و علمي پيشرفته با احساس نياز براي دست يابي مهارت و تخصص بيشتر كمر همت و بار سفر بستيد ودر رشته اي فارغ التحصيل شديد كه از مهمترين نيازهاي در ماني مردم كردستان است.ولي زود رفتي؛وچه زود مارا تنها گذاشتي؛وچقدر سخت و طاقت فرساست فقدان تو.
بي گمان انسان ها با هر عقيده و جنسيتي و با هر حرفه و مهارتي مهمترين سرمايه هاي مادي و معنوي هستند؛وچقدر آسان اين سرمايه هاي ارزشمند در جبهه ها و جاده ها و حوادث انساني و غيرانساني بخصوص در ممالك جهان سومي و غالبا در اثر سوء مديريت ازدست ميروند. راستي هزينه ايمن سازي جاده ها بيشتر است يا اتلاف منابع انساني بويژه در جاده هاي كردستان؟
در پايان با دلي مالامال از غم و ماتم و چشماني اشك بار مرگ نا بهنگام معلم اخلاق و متخصص مغز واعصاب و دوست صادق و ديرينه ام دكتر مسعود ثابتي را به همه انسان دوستان؛همشهريان؛جامعه پزشگي و بويژه اعضاي خانواده داغديده آن عزيز تسليت عرض مي نمايم.
از خداوند عزوجل براي كلييه باز ماندگان صبر و شكيبايي و براي آن مرحوم بخشش و غفران الهي طلب مي كنم.روانش شاد؛يادش گرامي وراهش پر رهرو باد.

عبدالله سهرابي
1/7/1388


۱۳۸۸ خرداد ۲۵, دوشنبه

روز روشن و شب تاريك

عبدالله سهرابي
sohrabi337@gmail.com
روز جمعه با روشني ولطافت وهواي فرح بخش بهاري آغاز شد افسوس كه شب تاريك و حزن انگيزي به دنبال داشت.چگونه ميتوان باور كرد و توجيه نمودراي ميليون ها ايراني كه براي تغيير وضع موجود آمده بودند وبسياري ازآنان براي اولين باربا انگيزه و اميد شركت مي كردند بحساب دولت نهم گذاشت در حاليكه به مخالفت با عملكرد آقاي احمد نژاد به صندوق ها ريخته شدالبته كسي منكر تاثير گداپروري وتوزيع سهام به اصطلاح عدالت و مستمري كميته امداد و ... آنهم در ايام انتخابات در جذب آراء بخشي از فقرا و افراد تحت پوشش نهاد هاي حمايتي نيست اما اين ميزان وكل آراء سازماندهي شده و سنتي و مستمر اصولگرايان تندرو بر اساس تجارب گذشته حدود هفت ميليون راي است اگر با فرض محال هفت ميليون از كسانيكه به منظور تغيير وضع موجود آمده بودند سهوا ياعمدايا به دلايل موجه وناموجه به آقاي احمدي نژاد راي داده باشند اين رقم دو برابر و حداكثر به چهارده ميليون ميرسد اكنون مشخص نيست كه 5/10 ميليون ديگراز كجا آمده است؟ شور و شوق و استقبال بي نظير مردم بخصوص در شهرها و كلان شهر ها از آقاي موسوي و استقبال و حمايت تشكلهاي دانشجويي و سياسي و مدني و اشخاص مطرح مستقل از ويژگيها و مواضع وتيم تخصصي و حرفه اي آقاي كروبي گوياي واقعيت هاي ديگري است بر اساس اطلاعات شعب و حوزه ها آقاي موسوي در ساعات پاياني راي گيري پيروزي خود را اعلام ميكند تحقيقا در بد بينانه ترين حالت وبا فرض عدم پيروزي موسوي در مرحله نخست انتخابات به مرحله دوم كشيده ميشد نه پيروزي احمدي نژاد با 5/24 ميليون راي.نتيجه اي حتي در انتخابات قبلي كه قبل از كارنامه منفي دولت نهم ودرخواب اصحاب كهف آقاي كروبي وبا كمك امدادهاي غيبي برگزار شد بدست نيامد.از سوي ديگرچگونه ميتوان باور كرد فقط 085/ از كل آراء راي كروبي باشد كسي كه در انتخابات قبلي حدود 5 ميليون راي داشته است اكنون چه كسي مي پذيرد با صدور 6بيانيه كه متضمن حقوق ومطالبات سياسي،فرهنگي،اقتصادي،مذهبي و...مردم است وبا تيمي كار آمد و برخوردار از حمايت اقشار مختلف بويژه اقوام نژادي و مذهبي و تشكل هاي سياسي ودانشجويي 085/ آراء داشته باشد.شايد به اشتباه فقط آراء يك استان را منظور كرده اند.
بنا براين نبايد در مهندسي انتخابات و دخل وتصرف در آراي مردم ترديد داشت بي ليل نبود ملت ايران وآنگونه خود شاهد بودم مردم تهران در صبح شنبه ماثم زده وافسرده بودند واكنون بصورت خود جوش معترضند بدون شك ابطال انتخابات و برگذاري مجدد انتخابات آزاد بانظارت و كنترل دقيق اصولي ترين راه حل اين معضل ملي است

۱۳۸۸ خرداد ۱۸, دوشنبه

بنام خداوند جان و خرد
انتخاب كردن و انتخاب شدن حق مردم است و حق گرفتني است نه دادني.
ملت شرافتمند ايران،همشهريان آگاه و فهيم كرد 2/3/1388
بركسي پوشيده نيست وناگفته پيداست حق تعيين سرنوشت ودخالت و نظارت بر اداره جامعه از حقوق طبيعي و بديهي آحاد ملت است واراده ملي در فرايند انتخابات آزاد و دمكراتيك تجلي پيدا ميكند گرچه تجارب گذشته حاكي از اعمال قدرت و مهندسي انتخابات ومهمتر از آن كاربرد نظارت استصوابي در كليه ي مراحل اجرايي است با اين حال تحريم و قهر از صندوق هاي راي راه حل منطقي و مطلوبي تحت هر شرايطي نبوده است بلكه در پرتو آن ثروت و قدرت با توسل به روشهاي پوپوليستي و تحجر اركان اجرايي و نظارتي را تصاحب نموده اند. اكنون كه در آستانه انتخابات سرنوشت ساز رياست جمهوري قرار داريم مشاركت آگاهانه ملت و نقش فعال و موثر نخبه گان ميتواند ضامن توسعه همه جانبه و پايدار و تسريع در روند دمكراسي باشد بنابراين انتخابات نه تنها تهديدي نيست كه از آن گريزان باشيم بلكه فرصتي است براي طرح مطالبات ودر نهايت تعيين مقاصد واستراتژي ها و راههاي تحقق اهداف.
ما بعنوان جمعي از اعضاء تشكل هاي سياسي-مدني كردستان ايران شامل: فراكسيون نمايندگان كرد مجلس ششم، نمايندگان ادوار كرد، جبهه متحد كرد،جامعه دمكراتيك دانشجويان كرد ، واصلاح طلبان كرد وبرخي از فعالان سياسي-فرهنگي،همانگونه در بيانيه ها ومواضع گذشته كه در مطبوعات و سايت هاي خبري اعلام كرده بوديم مشاركت در انتخابات و حمايت از كانديدا ها را مشروط به اهداف و برنامه هايي نموديم كه حقوق و مطالبات مشروع و قانوني و معوقه ي ملت ايران رايطور عام و مناطق كرد نشين از ماكو و چالدران تا چشمه خوش و دهلران را بطور خاص ، در ابعاد سياسي،اجتماعي،فرهنگي ،اقتصادي و... در بر داشته باشد به همين منظور طي ماههاي اخيراهم و چكيده مطالبات و خواسته هاي مردم را منتشر كرديم واز طرق مختلف براي مذاكرات با كانديداهاي اصلي تلاش نموديم متاسفانه در مهلت مقرر بجز آقاي كروبي ساير كانديداهاي منتسب به جناح هاي اصلاح طلب و اصول گرا نه تنها اين مطالبات را به رسميت نشناخته اند بلكه از پذيرش نمايندگان ما نيز خود داري نمودند در اين ميان انتشار بيانيه چهارم آقاي كروبي تحت عنوان "سهم اقليت ها و حكمراني محلي" درشماره 915 روزنامه اعتمادملي ارگان رسمي اين كانديدا وحزب متبوعش ودر ساير مطبوعات و سايت هاي خبري داخلي و خارجي بار ديگر اميد به آينده بهتر را در پرتو آزادي و عدالت و برابري ودر تحقق شعار ايران براي همه ي ايرانيان در دلها زنده نمود. گرچه چنين شعارهايي از حقوق اوليه ملت هاست ودر ممالك توسعه يافته و دمكراتيك دهها سال پيش عملي شده است اما اين مواضع را نقطه عطفي درتاريخ جمهوري اسلامي ايران ميدانيم خوشبختانه عكس العمل مثبت مردم آگاه بخصوص در استان هاي كرد نشين نسبت به اين بيانيه ما را در پيگيري واتخاذ مواضع راسخ و مصمم نمود.در مجموع محتواي اين بيانيه را بخصوص در مواردي چون:
1-اجراي كامل اصول قانون اساسي بخصوص اصول 3،12،13،15،19،26،41،44،48 وگزارش مراحل اجراي آن به مردم
2-مشاركت اقليتهاي قومي و مذهبي در مديريت هاي كلان كشور.
3-واگذاري اختيارات در اداره امور محلي به نخبه گان و شايستگان همان محل(حكمراني محلي) باتفويض اختيارات به منتخبان مردم در قالب تشكيل پارلمان هاي محلي از طريق اصلاح و بازنگري قانون اساسي.
3- دولت حق دخالت در امور ديني و مذهبي مردم را ندارد.
4-اجراي طرح توازن منطقه اي و جبران محروميتهاي زير بنايي و اقتصادي در مناطق محروم ومرزي كشور.
در راستاي مطالبات و خواسته هاي مردم در سطوح ملي و منطقه اي ارزيابي ميكنيم.
بنا براين ضمن استقبال و تاييد وتاكيد براين مواضع شفاف و به منظور تحقق و اجراي مفاد آن بااحساس مسئوليت در قبال منافع ملي، حمايت كامل خود را از كانديداتوري جناب آقاي مهدي كروبي اعلام مي نماييم و ازعموم ملت شريف ايران و بويژه همشهريان آگاه كرد در خواست مي كنيم بامشاركت آگاهانه در انتخابات وحمايت ازاهداف و برنامه هاي آقاي كروبي در ساختن ايراني آزاد و آباد دراين برهه حساس نقش مطلوب و موثري ايفا نمايند.

امضاء كنندگان:

1- عبدالله سهرابي نماينده دوره ششم مريوان و سروآباد و صاحب امتياز و مدير مسئول هفته نامه روژهه لات
2- رئوف قادري نماينده دوره پنجم پاوه وجوانرود
3- اسمعيل ططري نماينده دوره هاي چهارم و ششم كرمانشاه
4- حاصل داسه نماينده دوره ششم پيرانشهر و سردشت
5- سيدمسعود حسيني نماينده دوره هاي چهارم و ششم قروه و دهگلان
6- محمد محمد رضايي نماينده دوره ششم بيجار
7- علي نعمت زاده نماينده دوره پنجم سقز وبانه
8- عباسعلي اللهياري نماينده دوره هاي ششم و هفتم كرمانشاه
9- قدرت الله حشمتيان نماينده دوره پنجم سنقر
10- احمد طه نماينده دوره هاي دوم و سوم بوكان
11- احمد ناصري گوهر نماينده دوره پنجم ايلام
12- اختر درخشنده نماينده دوره چهارم كرمانشاه
13- علي مقنييان نماينده دوره هاي چهارم و هفتم بيجار
14- ملااحمد بهرامي نماينده دوره اول پاوه و جوانرود
15- سيد محمد حائري نماينده دوره هفتم ايلام
16- عبدالكريم احمدي نژاد نماينده دوره هاي سوم وپنجم سنندج،كامياران و ديواندره
17- علي كرم محمديان نماينده دوره سوم ايلام
18- محمد حسني نماينده دوره چهارم مهران و دهلران
19- اسدالله عاليپور نماينده دوره اول ايلام
20- نعمت الله اسدي نماينده دوره سوم اسلام آباد
21- احمد قاضي نويسنده،مترجم وسردبير نشريه سروه
22- فتاح قاضي فعال سياسي –مدني و عضو سابق شوراي مهاباد
23- علي شمس برهان نويسنده و فعال سياسي-مدني
24- سيد رئوف سيدي فعال سياسي-مدني
25- ما موستا حاج سيد صلاح الدين حسامي امام جمعه سابق سنندج
26- اقبال ادب فعال سياسي- مدني
27- هادي ادب فعال سياسي- مدني
28- مصطفي قاضي فعال سياسي-مدني
29- سعد قاضي فعال سياسي-مدني
30- مريم قاضي فعال سياسي -مدني
31- ما موستا محمد صالح ابراهيمي نويسنده ومترجم
32- محمد رئوف توكلي نويسنده و مترجم
33- رحيم فرهمند فعال سياسي – مدني ومدير عامل موسسه خيريه رعد
34- سيامند انوري فعال سياسي-مدني
35- باقر ضيايي فعال سياسي -مدني
36- جماالدين طه فعال سياسي -مدني
37- رضا سهرابي فعال سياسي-مدني
38- حامد فرازي فعال سياسي-مدني
39- رئوف كريمي استاد دانشگاه وفعال سياسي
40- محمد جليليان فعال سياسي -مدني
41- اسمعيل عليزاده فعال سياسي- مدني
42- - اميدي فعال سياسي - مدني
43- اجلال قوامي سخنگوي انجمن حقوق بشر كردستان
44- مختار زارعي روزنامه نگارو فعال سياسي- مدني
45- سوران حسيني فعال دانشجويي
46- آزاد نمكي فعال دانشجويي
47- آرش صالح فعال دانشجويي
48- غلام رستمي فعال سياسي- مدني
49- فريدون نوري فعال سياسي - مدني
50- - بيضاويي فعال سياسي - مدني
51- محمد شعباني فعال سياسي-مدني
52- محمود سعيد زاده عضو دفتر تحكيم وحدت و فعال سياسي
53- پروين كريمي فعال سياسي-مدني
54- حسام الدين امين فعال سياسي-مدني
55- محمد غفاري وكيل دادگستري
56- حميد رضا صمدي دبير كل حزب جاداك
57- رضا جمشيدي شاعر و فعال سياسي
58- سياوش حياتي شاعر و فعال سياسي
59- مهدي رنجبر فعال سياسي-مدني
60- صيد احمد عزيزي فعال سياسي-مدني
61- نوشين محمدي مدير مسئول نداي جامعه
62- محمد امين بكري فعال سياسي-مدني
63- لقمان رايزن فعال سياسي-مدني
64- اسفنديار ذاكري فعال سياسي-مدني
65- خليل سعيد پور فعال سياسي-مدني
66- حسن برزگر فعال سياسي-مدني
67- سيد حسن سيد زاده هاشمي نويسنده و فعال سياسي
68- جعفر افخمي فعال سياسي-مدني
69- سامان سليماني فعال سياسي-مدني
70- محمد رسول موركي فعال سياسي-مدني
71- فايق دباغي فعال سياسي-مدني و عضو هيئت موسس جامعه كردهاي مركز
72- ابراهيم حسني فعال سياسي-مدني
73- علي برنجي فعال سياسي-مدني
74- مصطفي نقيب فعال سياسي-مدني
75- سيد كمال آزاد منش فعال سياسي-مدني
76- رحيم كريمي فعال سياسي-مدني
77- كاميار آريا فعال سياسي-مدني
78- سيامند بخت آذر فعال سياسي -مدني

عبدالله سهرابي
Sohrabi337@gmail.com

تحريم اپوزسيون،حمايت از احمدي نژاد!!!

در شرايطي كه 30 سال تحريم انتخابات واقعيت ها را نمايان وبخش عظيمي از جامعه را منزوي و منفعل نموده است اپوزسيون ايراني همچنان بر طبل تحريم مي كوبد رويكردي كه همواره نقش مدافع وحامي اقتدارگرايان را بازي كرده است.تحقيقا احمدي نژاد و هم فكرانش برنده اصلي اين بازيها بوده اند در حاليكه اساسا بخش عمده اي از اصول گرايان تند رو با شعار حكومت اسلامي و نقض جمهوريت اعتقادي به راي ملت ندارند و غالبا با استفاده ابزاري از آراء سنتي و ثابت بر مسند قدرت تكيه زده اندجريان هاي اپوزسيون با تحريم انتخابات زمينه پيروزي آنان را فراهم كرده اند بي دليل نيست كه بدون توجه به جامعه دانشگاهي و فرهنگي با روشهاي پوپوليستي و عوام فريبي و گداپروري طبقات محروم جامعه را هدف قرار ميدهند ضمن اينكه از آراء سنتي وثابت در ميان اقشاري كه بدون تحقيق راي دادن را تكليف شرعي مي دانند برخوردارند. در اين ميان اپوزسيون با تحريم انتخابات ودر نتيجه كاهش مشاركت مردم پايه هاي قدرت اقتدارگرايان را مستحكم نموده اند.
پر واضح است انتخابات پيش نياز وبلكه ركن اصلي دمكراسي است وفرصتي است كه در سراسر جهان توده هاي مردم براي تعيين سرنوشت واعلام مطالبات و پيگيري خواسته هاي مختلف و متنوع خود از آن بهره مي برند بنا براين توسل به روشهاي سياسي-مدني براي تحقق مطالبات اصولي ترين و منطقي ترين راه كار در مقايسه با خشونت و تندرويست مگر آنكه با اعمال نظارت استصوابي وسلب كامل حقوق انتخاب شوندگان و انتخاب كنندگان گزينه ي مناسبي در مسير منافع مردم وجود نداشته باشد اين واقعيت تلخ محرز و مبرهن است كه در مواقعي مانند انتخابات مجلس هفتم امكان انتخاب نسبي هم امكان پذير نيست ونتيجه انتخابات كاملا مهندسي و برنامه ريزي شده است در چنين شرايطي راهي جز عدم مشاركت باقي نمي ماند اما هميشه اينگونه نيست به قول معروف رمز موفقيت استفاده از فرصت هاست.
اكنون كه در انتخابات دوره دهم رياست جمهوري امكان بازگشت از مسيري بن بست به راهي كه به اهداف و منافع عمومي ختم ميشود وجود دارد چرا با انزوا و انفعال سياسي هيزم آتشي شويم كه نه تنها ملتهاي ايراني اعم از كرد وفارس وآذري و بلوچ وعرب و...بلكه جامعه انساني در آن بسوزد.ادعاي انتخاباتي آزاد و دمكراتيك را ندارم ودر چنين شرايطي نبايد بيش از اين توقع داشت اما عقل و منطق حكم ميكند بايد بدور از احساس و آرمان گرايي محض حساب هزينه- فايده را كرد.
بر پايه اين رويكرد بود كه ما جمعي از اعضاء تشكل هاي سياسي-مدني اعم از فراكسيون نمايندگان كرد مجلس ششم،نمايندگان ادوار مجلس، جبهه متحد كرد،فعالان دانشجويي،جامعه كردهاي مقيم مركزوبرخي شخصيت هاي مستقل براي اولين بار با استراتژي مطالبه محوري شركت در انتخابات را به طرح ورسميت دادن به مطالبات قانوني ملت ايران بطورعام و مناطق كردنشين از شمال تا جنوب را بطور خاص مشروط نموديم ضمن تحليل شرايط و اوضاع سياسي،فرهنگي،اقتصادي،زيربنايي و...در هفته نامه توقيف شده روژ هه لات،سپس در بيانيه ها و در مذاكرات حضوري به كانديداهاي مطرح اعلام نموديم پس از چند ماه اولين كسي كه بطور شفاف وجامع اين مطالبات را به رسميت شناخت و تحت عنوان "حقوق قوميت ها وحكمراني محلي"در بيانيه شماره 4 منتشر نمود آقاي كروبي بود به همين دليل حمايت قاطع 80 نفر از فعالان سياسي-مدني در قالب بيانيه اي از ايشان اعلام شد با اين اقدام نه تنها حقوق مطالبات مردم مورد پيگيري قرار ميگرد بلكه از كسي حمايت شده است كه در مقايسه با ساير كانديداها از اهداف واستراتژي وروشهاي دمكراتيك وتيم متخصص ومجربي برخوردار است.
بنا براين و بر اساس بررسيها و ارزيابيهاي بعمل آمده چنين حضوري بسيار بيشتر از تحريم هاي مستمر و مداومي كه متضمن منافع وزمينه سازپيروزي اقتدارگرايان بوده براي ملت مفيد و موثر است.


۱۳۸۷ اسفند ۴, یکشنبه

عه‌بدوڵڵا سۆهرابی: سه‌رکه‌وتنی ئیسلاح‌ته‌ڵه‌به‌کان ئاواڵه‌بوونی فه‌زای سیاسی -فه‌رهه‌نگی لێده‌که‌وێته‌وه‌




2009 02 20 - 19:22
بۆرۆژهه‌ڵات - تایبه‌ت: له‌ وڵامی کۆمه‌ڵێک پرسیاری پێوه‌ندیدار به‌ هه‌ڵبژاردنه‌کانی خولی ده‌هه‌می سه‌رکۆماری له‌ ئێران که‌ وه‌ک ته‌وه‌ره‌یه‌ک بۆ باس و لێدوان ئاراسته‌ی کۆمه‌ڵێک که‌سایه‌تی و چالاکی سیاسیی رۆژهه‌ڵاتی کوردستان کراوه‌، عه‌بدوڵڵا سۆهرابی نوێنه‌ری پێشووی شاری مه‌ریوان مه‌جلیسی شورای ئیسلامی ئێران پێیوایه‌ که‌ ئه‌م هه‌ڵبژاردنانه‌ له‌ گه‌ڵ کێبه‌رکێی چڕی نێوان کاندیدای ئوسول گه‌راکان له‌ لایه‌ک و ئیسلاح ته‌ڵه‌به‌کان له‌ لایه‌کی تردا به‌ڕێوه‌ ده‌چێ و سه‌رکه‌وتنی ئیسلاح ته‌ڵه‌به‌کان له‌م هه‌ڵبژاردنانه‌دا کراوه‌یی فه‌زای سیاسی و فه‌رهه‌نگی له‌و وڵاته‌ی لێ ده‌که‌وێته‌وه‌.له‌ بابه‌ت پێگه‌ و ده‌سه‌ڵاتی سه‌رکۆمار له‌ ئێران دا، سۆهرابی هه‌رچه‌ند نکۆڵی له‌وه‌ ناکا که‌ به‌ده‌ر له‌ چوارچێوه‌ی سیاسه‌ته‌ گشتی‌یه‌کانی نیزام ناتوانێ بجوڵێته‌وه‌ به‌ڵام پێیوایه‌ که‌ دوای ره‌هبه‌ر به‌ ده‌سه‌ڵات ترین پۆستی وڵاته‌. خاوه‌ن ئیمتیازی دوو هه‌فته‌نامه‌ی داخراوی رۆژهه‌ڵات له‌ درێژه‌ی وتوێژه‌که‌یدا ئاماژه‌ به‌و راستی‌یه‌ ده‌کا که‌ به‌ پێی یاسای بنه‌ره‌تی ئێران کوردانی سوننی مه‌زهه‌ب بۆیان نییه‌ خۆیان بۆ پۆستی سه‌رکۆماری کاندیدا بکه‌ن و هاوکات کوردانی شیعه‌ مه‌ز‌هه‌بیش له‌ گه‌ڵ کۆمه‌ڵێک گرفت به‌ره‌وروو ده‌کرێنه‌وه‌ که‌ به‌ کرده‌وه‌ ده‌رفه‌تی خۆ کاندیدا کردنیان پێ نادرێ. ئه‌م وتوێژه‌ به‌ زمانی فارسی ئاماده‌ کراوه‌ و خوێنه‌ران ده‌توانن له‌ خواره‌وه‌ ده‌قی وتوێژه‌که‌ وه‌ک خۆی بخوێننه‌وه‌:
1-نظر شما در خصوص انتخابات رياست جمهوري آينده و نتايج آن چيست؟
انتخابات رياست جمهوري دوره دهم تحت مديريت وبا مهندسي انتخابات واعمال قدرت از سوي جناح حاكم برگذار خواهد شد. پيش بيني مي شود اصول گرايان از كليه ابزار هاي قدرت و ثروت براي رسيدن به نتيجه دلخواه استفاده كنند در حالت خوشبينانه رقابت بين اصول گرايان و اصلاح طلبان خواهد بود در صورت پيروزي اصول گرايان سياستهاي فعلي در روابط داخلي و خارجي ادامه خواهد يافت ودر صورت پيروزي اصلاح طلبان با وجود اعمال قدرت و عدم همكاري مجلس هشتم انتظار ميرود بهبود نسبي و فضاي نسبتا باز سياسي- فرهنگي ايجاد شود. چنانچه آقاي خاتمي بعنوان تنها كانديداي اصلاح طلبان حضور داشته باشد واصلاح طلبان با ارزيابي نقاط قوت و ضعف گذشته وبا بازنگري در سياست ها و روشها نقش فعالي ايفا نمايند شانس پيروزي اصلاح طلبان 60 تا 70درصد خواهد بود.
2–نقش رئيس جمهور ايران چيست؟
چقدر در ست است كه رياست جمهوري در ايران فقط اجرايي است تا يك قدرت سياسي؟رئيس جمهور در راس قوه مجريه است و مسئول حسن اجراي قانون اساسي و قوانين عادي است ودر مجموعه حاكميت پس از رهبري در مقام و مكان دوم قرار دارد اين برداشت درست است كه رئيس جمهور بيش از آنكه يك مقام و قدرت سياسي باشد يك پست اجرايي است. در مقام اجرايي داراي اختيارات وسيعي در نظام اداري-مالي است تا آنجا كه ميلياردها دلار درآمد نفتي را خارج از چارچوب قانون و كنترل مجلس مصرف نموده است اما در اعمال قدرت سياسي تا آنجا مجاز است كه در قالب سياست هاي كلي و خطوط قرمزومرزبنديهاي سياسي باشد.
3-نقش كردها در 9 دوره انتخابات گذشته چه بوده است؟
بر اساس مفاد قانون اساسي كرد هاي اهل سنت شرايط كانديدا شدن براي رياست جمهوري را ندارند و كردهاي شيعه نيز عملا امكان انتخاب شدن و رسيدن به چنين پستي نخواهند يافت لذا نقش كرد ها در 9 دوره انتخابات رياست جمهوري صرفا برخورداري از حق راي البته به كانديداهايي كه از فيلتر شوراي نگهبان عبور كرده اند اما ميزان اين مشاركت تابعي از شرايط سياسي-اقتصادي و ..موجود و تركيب كانديداها و شعارهاي انتخاباتي آنان بوده است . در مجموع كردها با مطالبات و حقوق خاص خود وبا شم سياسي بالاتر همواره طالب اصلاح وضع موجود بوده اند قبل از جريان اصلاحات شعارهاي جديد و نقد قدرت حاكم از سوي احمد توكلي كه در مقابل هاشمي رفسنجاني به ميدان آمده بود راي مردم كردستان رابخود اختصاص داد ودر دوم خرداد76 كردها از شعارهاي رفرميزم آقاي خاتمي بيشترين استقبال را نمودند
4- نتايج و بهره سياست تحريم در مدت 9 دوره گذشته از سوي احزاب كردي چه بود؟
گرچه جمعي از مردم كردستان در 9 دوره گذشته انتخابات را تحريم كرده اند اما بدليل اينكه اين تحريم ها نقش تعيين كننده اي در نتايج نهايي نداشته است و به علت عدم همسويي و هماهنگي و اشتراك اهداف جوامع مختلف ايراني و بعلاوه از آنجا كه بخشي از حاكميت كه بيشترين سهم از قدرت و ثروت دارند اصولا اعتقادي به دمكراسي و نقش مردم ندارند و به تعبيري از برنامه ها و سياست هاي آسماني پيروي ميكنند لذا عملا اين تحريم ها به اهداف خود نرسيده است.البته اين سخن به معناي عدم تاثير آنها نيست زيرا ميزان مشاركت مردم در هر انتخاباتي مهمترين شاخص و معيار براي مشروعيت و پذيرش نتايج آنست.با اين حال هيچوقت در در نتايج نهايي وحتي در سياست ها وعملكرد جناح حاكم و پيروز تغييري ايجاد نكرده است.
5- كردها در انتخابات آينده بايد چه موضعي داشته باشند؟
احتمالا در انتخابات آينده رياست جمهوري حضور كردها مشروط خواهد بود در صورت انتخابات نسبتا آزاد و رقابتي با حضور كانديداهاي متفاوت با برنامه و اهداف متنوع و متمايزمشروط بر آنكه بطور نسبي در بر گيرنده مطالبات و خواسته هاي آنان باشد شركت خواهند كرد در اين صورت رعايت نكات زير ضروري است:اولا بايد كانديداهاي احتمالي وسپس قطعي را ارزيابي كرد،ثانيا با آنهاييكه بطور نسبي حقوق و مطالبات سياسي ،فرهنگي،اقتصادي و...كردستان در برنامه خود دارند و حاضرند تضمين هايي ولو غير رسمي بدهند وارد مذاكره شد و ثانيا كسي را كه بيشترين تعهدات را در عمل وگفتار در كارنامه خود دارد واكنون پاي بند و متعهد به پيگيري و اجراي مطالبات مشروع و قانوني كرد هاست با بيان علل و دلايل به جامعه اعلام و مورد حمايت قرار داد.ناگفته پيداست ا كارنامه دو جريان اصول گرا و اصلاحات گوياي تعامل و سازگاري وتشابه اهداف اصلاح طلبان با جامعه كردستان است لذا پيش بيني ميشود با رعايت موارد فوق كانديداي واحد و مورد توافق اصلاح طلبان دركردستان مورد حمايت قرار گيرد.
6-آيا مشاركت در انتخابات رياست جمهوري مي تواند منافعي داشته باشد؟
تجربه نشان داده است عدم مشاركت يا مشاركت بدون بررسي و تجزيه و تحليل شرايط و فاكتور ها و متغييرهاي داخلي و خارجي اقدام عقلايي و منطقي نيست بطور كلي در صورت فراهم شدن شرايط و بستر انتخاباتي آزاد و دمكراتيك و متنوع و متكثر وبا رعايت نكاتي كه در بند هاي قبلي آمد مشاركت در انتخابات استفاده افرصت هايي است كه ميتواند به روشهاي دمكراتيك وبا ديالوگ وبدور از خشونت وبا كمترين هزينه مطالبا ت و خواسته هارا پيگيري كرد.
7- چنانچه نظر تكميلي داريد بيان كنيد؟
در مجموع در ارتباط با انتخابات مردم به سه دسته تقسيم ميشوند:1- گروهي كه همواره و تحت هر شرايطي شركت ميكنند 2- گروهي كه همواره وتحت هر شرايطي تحريم مي كنند 3-وگروهي كه بر اساس شرايط موجود وبا شناخت و تجزيه و تحليل عوامل و فاكتورها تصميم به شركت يا عدم شركت ميگيرند بي گمان رفتار گروه سوم آگاهانه و مدبرانه ودر راستاي منافع كوتاه مدت و بلند مدت جامعه است كم و كيف انتخابات دوره هاي ششم و هفتم مجلس مصاديقي از عملكرد و رفتار آگاهانه اين گروه كثير است كه بشدت گروهاي اول و دوم را نيز تحت تاثير خود قرار داد وبلكه در خود ادغام نمود بطوريكه در انتخابات مجلس ششم كه آزاد و رقابتي بود همه آمدند بخصوص در كردستان كه از معدل بالاتري در امور سياسي-فرهنگي برخوردارند.اما 4 سال بعد در انتخابات مجلس هفتم كه حق انتخاب كردن و انتخاب شدن از مردم سلب شد كمترين مشاركت داشتند بعنوان نمونه در مريوان و سروآباد ضمن اعتراض عمومي به روند انتخابات كمترين ميزان مشاركت در تاريخ انتخابات پس از انقلاب را داشتند تاجاييكه برخي از صندوق ها بدون حتي يك راي به آرشيو انتخابات رفت.

۱۳۸۷ دی ۲۸, شنبه

غروب روژهه لات

عبدالله سهرابي
Sohrabi337@gmail.com
www.sohrabi137.blogspot.com

درست 75 روزپيش (11آبان 87) بود در شماره صفر دور جديد پس ازانتشار 66 شماره در دورنخست و دو سال و دوماه توقيف ودادگاهي و محاكمات ودر نهايت تبرئه در ديوان عالي كشور طلوعي ديگر روژهه لات را به همه آزاد انديشان و انديشه ورزان وفرهنگ دوستان كرد وغير كرد مژده دادم بسيار متاسفم كه ناچارم پس از در يافت راي قطعي هيئت نظارت مطبوعات در 22/10/87 مبني بر لغو امتياز آن به استناد ماده 11 قانون مطبوعات غروب آخر روژهه لات را پس ازانتشارفقط 5 شماره اعلام نمايم اين خبر زودهنگام وياس آور را در شرايطي به دكترتوفيقي سردبير مجرب وپرانگيزه اعلام نمودم كه شماره 6 را بسته وبه چاپخانه ارسال كرده بود باور كردنش مشكل بود مات و مبهوت اين واقعيت تلخ را پذيرفت پس از تلاش هاي شبانه روزي بدون كمترين امكانات وباحداقل منابع مالي كه صرفا از محل حقوق ماهيانه اعضاي شوراي سياست گذاري تامين مي شد ودر شرايطي كه بر اساس منشور و تعهدي كه به جامعه فرهنگ پرور كردستان وملت ايران در شماره صفر داده بوديم راهبردها و استراتژيهاي بلند مدت معين ومشخص شده بود تحمل و قبول اين حكم زود هنگام طاقت فرساست.
راستي چرا؟ نيم نگاهي به آمار و تيراژ نشريات كردي به وضوح محدوديت وركود مطبوعات را در مناطق كرد نشين در مقايسه با كل كشور نشان ميدهد وقتي در اوايل آبان سال جاري براي شركت در انتخابات نماينده مديران مسئول به تالار توحيد مراجعه نمودم دقايقي در ميان انبوه جمعيت به جستجوي مديران مسئول نشريات كردي پرداختم كسي را نيافتم وقتي از مسئولان ذيربط آمار مديران مسئول را جويا شدم اعلام كردند بيش از 3000 نفر مديرمسئول نشريات سراسري و محلي داريم.البته من نيز به دليل توقيف روژهه لات در دو سال قبل از كانديدا شدن و راي دادن محروم شدم.گرچه آمار سراسري همواره مورد ادعاي مسئولان فرهنگي است اما آنهم بطورعمده دربخشهاي تجاري و صنفي و مشاغل تخصصي است لذا مطبوعات سياسي- فرهنگي سراسري نيز از كميت و كيفيت مطلوبي برخوردار نيستند بااين حال مطبوعات كردي تحت تاثير تفكر سياسي- امنيتي حاكم بر منطقه با محدوديت و تنگنا هاي مضاعفي روبرو هستند.اصولا در چنين شرايطي كمتر كسي حاضر به قبول ريسك وساير هزينه هاي مادي و معنوي است.ما با قبول مخاطرات وعلم به اين واقعيت ها وبا احساس و درك ضرورت مطبوعات بعنوان ركن چهارم دمكراسي ونقش انكار ناپذير آن در توسعه سياسي،فرهنگي،اقتصادي و... ودر شرايطي كه از يك سو به محافظه كاري و از ديگر سو به براندازي متهم شديم بار ديگربه اين ميدان مين گذاري شده آمديم تا زبان حال مردم باشيم وصرفا منافع وحقوق مشروع و قانوني ملت را مبنا و اساس اهداف و عملكردمان قرار دهيم وهمانگونه در تيتر روژهه لات شماره 4 آمد به احزاب اپوزيسيون گفتيم ديالوگ وآشتي بهترين راه حل مسئله كرد است و به حاكميت اعلام كرديم ما نه تنها برانداز نيستيم بلكه در قالب قانون اساسي كه البته قابل بررسي و تجديد نظر است وبا نگاه به درون حامل وحلقه ي واسط مطالبات مردم هستيم .
تجارب مستند سي ساله انقلاب وخسارات جاني ومالي جبران ناپذير و هزينه هاي فرصتي زمان،از يك سو و شرايط فعلي جامعه جهاني در فرايند جهاني شدن ودر دنياي بدون مرز ودر عصرIT وارتباطات از ديگر سو، كارايي و كاربرد اقدامات و فعاليت هاي سياسي- فرهنگي وتعامل و ديالوگ را بعنوان ضرورتي انكار ناپذيربراي تحقق حقوق ومطالبات مردم مطرح ساخته است.حال پرسش اين است مقامات مسئولي كه درزمان مجلس ششم نيز تحمل اين روشها را نداشتند وحق انتخاب شدن و انتخاب كردن را از مردم سلب نمودند واكنون در ركود و كمبود شديد مطبوعات اندك نشريات محلي رايكي پس از ديگري قلع و قمع ميكنند.چه راه كارها و راه حلهاي بهتري دارند؟
ناگفته پيداست با پاك كردن صورت مسئله،مشكل حل نميشود.مشكل بابي و مشكل گشايي تابع فرايند مدلهاي علمي و آكادميك در حوزه علوم انساني است.كما اينكه مديريت استراتژيك وانتخاب استراتژي نيز كه از پيش نيازها و ملزومات مديريت در سطوح عالي است از اصول و تئوريهاي علم مديريت است وهردو بعنوان ابزارهاي مديريت ميتوانند در روند امور سياسي،فرهنگي،اقتصادي و...كلان جامعه كاربرد داشته باشند. بنابراين پيشنهاد مشخص من به مديران و مقامات مسئول عملياتي كردن مدل هاي حل مسئله و انتخاب استراتژي در سطوح ملي وبويژه در حل وفصل مشكلات كردستان در ابعاد مختلف است بنا ندارم اين مدلها را كه در منابع مديريتي در دسترس همگان است بيان كنم. البته عمل به اين ضرورت زماني امكان پذير است كه اصول وروشهاي دمكراتيك توام بااصول و روشهاي بروكراتيك و تكنوكراتيك پذيرفته شود در اين حالت اولا همه شهروندان براساس اصل 12و19 قانون اساسي درجه يك محسوب مي شوند و همه از فرصتهاي برابر برخوردار ميگردند وضابطه سالاري جاي رابطه سالاري وشايسته سالاري جاي باند بازي و سياست بازي ،وبر اساس مفهوم اصل سازماندهي هركسي در جايگاه خود قرار خواهد گرفت.در چنين فضايي شاهد دمكراسي و توسعه سياسي،فرهنگي،اقتصادي خواهيم بود.
در پايان لازم ميدانم از ملت شرافتمند ايران ومردم آگاه وآزاد انديش كليه مناطق كردنشين از ماكو تادهلران ودر سراسرجهان وتمامي روشنفكران و فعالان سياسي- فرهنگي وصاحبان قلم وانديشه كه در دومرحله ي انتشار روژهه لات بطرق مختلف و با ارائه مقالات و پيشنهادات و انتقادات در تداوم اين راه پردست انداز و صعب العبور مارا ياري كرده اند بطور عام واز شوراي سياست گذاري دوستان:دكترجلالي زاده،دكترخديو ودكترتوفيقي كه با فكر و قلم خود ودر تامين منابع مالي نقش موثري ايفا نمودند بويژه ازدكتر توفيقي كه بعنوان سردبير با فقدان امكانات اداري-تداركاتي وبا حداقل منابع مالي و نيروي انساني با تبحر و تلاش شبانه روزي در انتشار آن نقش كليدي و اساسي رابعهده داشتند واز دبير بخش كردي آقاي عبد الرحيم زاده وساير دوستاني كه بنحوي از انحا فعاليت و همكاري نمودند بطور خاص تقدير و تشكر نمايم .
هر طلوعي غروبي دارد وهر غروبي در انتظار طلوعي ديگر.