۱۳۸۹ مرداد ۱۸, دوشنبه

در باب جوانمردي ططري؛

انسان موجودي پيچيده و نا شناخته و در مراتب طبقه بندي سيستم ها از بيشترين پيچيدگي برخوردار است. تجارب و واقعيتهاي موجود نشان ميدهد بخصوص در جوامع بسته وئيدئولوژيك و داراي محدوديت هاي سياسي،فرهنگي و... انسانها تحت تاثير شرايط محيطي ودر احاطه متغييرهاي متعدد پيچيدگي هاي بيشتري دارند به عبارت روشن تردر اينگونه جوامع غالبا انسان ها براي كسب منافع و رسيدن به اهداف بعضا تا 180 درجه در رفتار و گفتار و ظواهر خود تغيير ايجاد مي نمايند. اين دوگانگي بين شخصيت درون وبرون در چنين شرايطي ودر چنين جوامعي در وجود اكثريت انسانها نهادينه ودر عادات و رفتار آنان تثبيت مي گردد. روزانه در قالب پند واندرز به ضرب المثل معروف "گر خواهي رسوا نشوي هم رنگ جماعت شو"استناد مي گردد بر همين اساس به وضوح مي بينيم نمازوعبادات،لباس وگفتار و رفتارو... اين آدم ها در تضاد با عالم درون و شخصيت واقعي آنهاست.

اما در اين بازارمكاره ي رقابتي شاد روان اسماعيل ططري ازمحدودانسانهايي بود با كمترين پيچيدگي و دو رويي وريا و تزوير، بيشترين جوانمردي وصداقت و يك رنگي و بي ريايي را داشت. به قول آقاي دكتر مهاجراني ططري مثل خودش بود.

قبل از مجلس ششم در برخي از منازل همشهريان كردستاني و كرمانشاهي عكسهاي تبليغاتي سوار بر اسب و با زير نويس كردي آقاي ططري را ديده بودم واز جوانمردي و صداقت ايشان بسيار شنيده بودم .وقتي دست تقدير و تحولات و گشايش سياسي پس از دوم خرداد 76 موجب شد تا در مجلس ششم وبلكه در كميسيون انرژي و نيز دراولين فراكسيون نمايندگان كرد به مدت 4سال وتا اخراج از مجلس در كنارهم باشيم، به وضوح خصوصيات و ويژگيهاي مثبت اورا ديدم وهمانگونه بود كه بود.در عين حال كه به ايراني بودن خود مي باليد و عاشق شاهنامه بود بيش از آن به اصالت كردي و نژادي خود افتخار مي كرد وتواما به كردي و فارسي شعر مي سرود.والبته يكي از موسسين و اعضاي فعال اولين فراكسيون نمايندگان كرد مجلس ششم نيز بود فرهنگ پذيري و از خود بيگانگي بخصوص در شرايطي كه در كرمانشاه بعضا لباس و زبان شيرين كردي كرمانشاهي در سال هاي اخير در معرض خطر و فراموشي بود در ططري راه نداشت؛ بلكه با قدرت و شجاعت از فرهنگ وآداب و رسوم غني كردي دفاع ميكرد مشروح مذاكرات مجلس ششم شاهد اين واقعيت هاست.در هرمراسم و مناسبت كردهاي مقيم مركز حاضر بود.هروقت دعوت ميكردم پاسخش مثبت بوديك بار براي مراسمي در جامعه كردهاي مركز تماس گرفتم.با لهجه شيرين كردي كلهري(يكي از لهجه هاي اصلي چهارگانه كردي) گفت:"وه عه لي نه خوشم وه لي چوون مه راسم كورده كانه تيم"و با همان وضعيت بيماريش آمد.

خوب به خاطر داريم بويژه در زمان مجلس ششم متاسفانه برخي از روزنامه هاي اصولگرايي و ارزشي پر تيراژوبهره مند ازمنابع دولتي همواره ازاين ويژگيهاي مثبت سوژه سازي ميكردند شايد از نظرآنان اين خصوصيات ضد ارزش بود؟!

ناگفته پيداست مطلق فقط خداست، اساسا انسان موجودي نسبي است. هرشخصي در هرمقامي داراي صفات مثبت و منفي است.برخي صفات اكتسابي و برخي ذاتي و فطري است.بر اين اساس شادروان ططري اگر ازلحاظ خصوصيات اكتسابي به دليل شرايط زماني و ساير محدوديت ها موفق به كسب مدارك و مدارج آكادميك نشده بوداما بطور ذاتي و فطري مجموعه اي از ويژگيهاي مثبت مانند جوانمردي،شجاعت،صداقت ،اصالت و ... را كه سوژه سازان مدعي ارزش واخلاق ازآن بي بهره بودند با خود داشت وهمين ويژگيها بود كه با راي آگاهانه و جوانمردانه مردم كرمانشاه دو دوره ططري رابدون اتكا به مراكز ثروت و قدرت راهي مجلس نمود.وشايد همين خصوصيات وحمايت موثر ايشان از آقاي كروبي در انتخابات رياست جمهوري 88 موجب شد تا تصاحب كنندگان قدرت ومطبوعات و رسانه هاي انحصاري كه همواره از كاه، كوه مي سازند در مرگ نابهنگام ايشان سكوت اختياركنند. خلاءي كه باحضور مردم آگاه و شجاع و باغيرت كرمانشاه و وساير مناطق كردنشين پرشد.

روانش شاد ويادش گرامي و راهش پر رهرو باد.